PROGRAMMA BIBLIOTHEEK OSS

Open dag met workshops, presentaties en lezingen.

Met als thema Hoe overleef ik de digitale informatiejungle? biedt de bibliotheek deze dag een gevarieerd programma. Jong en oud proeven van de digitale vernieuwingen binnen en buiten de bibliotheek. De bibliotheek als verbinder en wegwijzer in een steeds complexere samenleving.

Buiten: Afwisselend cultureel programma m.m.v. Poëziepodium Oss, live-muziek met Mixed Grillz en cabaret. Drone-presentatie door SKYBUSINESS – Aerial Productions.

Binnen: Spreekuur met de PC-dokters van PTCC voor eerste hulp bij computer- en/of tabletongelukken. Het Jeugd digiplein met o.a. Digibots, Brainbits, Swinx en de NAO – Robot. E-books informatiepunt en het Vlogpunt.

Kijk hier voor het programma van Bibliotheek Oss

DRONE PRESENTATIE

Freddy Peters van SKYBUSSINESS geeft meer bekendheid aan de onbemande luchtvaartsystemen. Volgens Freddy heerst er nog een te groot taboe op het gebruik van drones. Met zijn bedrijf SKYBUSINESS laat hij zien dat de drone ‘slechts’ een innovatief hulpmiddel is waarmee de economie alleen maar haar voordeel kan doen.

Tijdens het Cultureel Uitje demonstreert Freddy Peters de DJI Phantom Vision 2+ V3 (uiteraard onder voorbehoud ivm het weer). Er ligt promotiemateriaal en doorlopend worden foto’s en filmpjes gepresenteerd.