Een vertegenwoordiging van Brandweer Nederland, Brandweer Twente en Brandweer Midden en West Brabant, bestaande uit Martijn Zagwijn, Hans van Mensvoort, Diemer Kransen en Wilbert Kleijer, was 29 mei bij een werkconferentie bij de Hague Security Delta over drones.

The Hague Security Delta is een groeiend netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen in binnen- en buitenland, die samenwerken om producten, diensten of kennis te ontwikkelen voor een veiligere wereld. De informatie uit de werkconferentie wordt onder andere gebruikt door vertegenwoordigers van het ministerie om input te verzamelen voor het Algemeen Overleg over drones. Deze vindt plaats op 24 juni in de Tweede Kamer.

Workshop

Namens de brandweer heeft Wilbert Kleijer een workshop geleid en een presentatie gegeven. “We hebben getracht de aanwezigen in onze wereld te betrekken om van daaruit naar de behoefte van de brandweer te kijken”, zegt Kleijer. “Het was goed te constateren dat alle aanwezigen volledig begrijpen waarom wij met drones willen vliegen. Sterker nog, er is onbegrip voor het feit dat er nog geen speciale uitzondering is voor de brandweer in relatie tot het gebruik van drones bij incidenten. Daar zijn wij het allemaal mee eens.”

 

 

Bron: Brandweer Nederland