De introductie van het ROC-light leidt tot aardig wat verwarring. Geldt de maximale vlieghoogte van 50 meter nu ook voor recreatieve vliegers? Hoeveel meter horizontaal moet je onder het ROC-light ook alweer van bebouwing vandaan blijven? En hoe zit het met de volledige bedrijfsontheffing: wat is nu precies de meerwaarde van een ‘echt’ ROC ten opzichte van het ROC-light?

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in een poging om meer duidelijkheid te verschaffen een handig overzicht gemaakt, waarop de regels voor zowel recreatieve vliegers (die nog altijd vallen onder de regeling modelvliegen) en beroepspiloten (ROC-light en ROC) in een overzichtelijke tabel worden weergegeven.

De factsheet geeft de situatie weer zoals die per 1 juli 2016 ontstaan is. Mocht je na het bekijken van de tabel nog vragen hebben over het onlangs ingevoerde ROC-light, lees dan ook even dit verslag van een informatiebijeenkomst over de minidrone-regeling. Ook kun je terecht op onze informatiepagina over de regelgeving zoals die op drones van toepassing is.

Tabel-regelgeving-drones

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Dronewatch