Inspecties

Infrastructuur Inspectie

Infrastructuren zijn de aderen van onze samenleving. Infrastructuur omvat technische structuren zoals wegen, bruggen, waterwegen, luchthavens en spoorlijnen. Voor grondig onderhoud dient er nauwkeurig te worden geïnspecteerd wat met fysiek onderhoud een zeer tijdrovende bezigheid is.

Hoogspanningslijnen Inspectie

Het onderhoud van hoogspanningslijnen is een gevaarlijke activiteit, die zorgvuldig aandacht en voorzichtigheid vereist. Het onderhoud bestaat uit het onderzoeken van de pylonen, inspectie van hun isolatoren en thermografische problemen opsporing. Over het algemeen wordt inspectie vanaf de grond of per helikopter uitgevoerd.

Windmolen Inspectie

De toenemende focus op hernieuwbare energie heeft regeringen wereldwijd doen besluiten om te investeren in windenergie. Als gevolg hiervan is zowel het aantal windturbines exponentieel gegroeid in de afgelopen jaren alsook de vraag naar goedkopere en veiligere inspectiemethoden. Het probleem met de huidige methoden voor turbine inspectie is dat zij zware machines of klimmen behoeven, wat tijdrovend, kostbaar en zeer gevaarlijk is.

Voor bovengenoemde inspecties is het inzetten van onbemande systemen veiliger, goedkoper, sneller en makkelijker dan de huidige methoden. Bovendien faciliteert regelmatige inspectie een snellere probleemherkenning, waardoor onderhoudskosten kunnen worden verlaagd.